از مهمترین بخشهای طراحی خانه، چه از لحاظ کاربرد و چه از لحاظ زیبایی و دکوراسیون، آشپزخانه است؛ که هم نقش مهمی در زیبایی خانه دارد و هممکانی است که بیشترین رفتوآمد و فعالیت خانه در آن صورت میگیرد و به عبارتی قلب خانه است!
کابینتهای آشپزخانه از جنسهای مختلفی ساخته میشوند و هرکدام از آنها مزایا و معایب خاصی دارند.
ما در این مقاله به بررسی کابینت ممبران که یکی از انواع این کابینتها در دکور آشپزخانه است خواهیم پرداخت.
کابینت ممبران نیز مانند دیگر کابینتها دارای مزایا و معایب خاص خود است و امروزه دارای طرفداران بیشتری است.
یکی از مهمترین مزایای کابینت ممبران این است که میتواند در طراحی و ساخت کابینت چه بهصورت مدرن و چه کابینت کلاسیک مورداستفاده قرار گیرد.
کابینتهای آشپزخانه یکی از بخشهای مهم در طراحی آشپزخانه است؛ که به دلیل قرار گرفتن وسایل آشپزخانه در آن باید مواردی مانند جادار بودن، طرح مناسب و جنس مناسب در ساخت آن رعایت شود.
در نظر داشته باشید که دکور آشپزخانه هرچه زیبایی بیشتری داشته باشد، تأثیر بیشتری در زیبایی و طراحی خانه شما دارد.
کابینتهای دیگری نیز مانند کابینت امدیاف ساده، کابینت هایگلاس، کابینت فلزی و کابینت تمام چوب، وجود دارند.
توجه داشته باشید که جنس بهکاررفته در کابینت باید با توجه بهنوع طراحی کابینت انتخاب شود و نوع طراحی کابینت به دکور آشپزخانه و سبک ساخت خانه بستگی دارد.
از کابینت ممبران در بیشتر موارد برای طرحهای کلاسیک استفاده میشود اما باید در نظر داشت که در کارهای مدرن نیز از آن استفاده میشود و قابلیت این را که در هر دو مدل کابینت مدرن و کلاسیک به بهترین شکل کار شود را دارد.
به کابینتی که در آن از روکش ممبران استفاده شود کابینت ممبران میگویند.
روکش ممبران یا وکیوم روکشهای پیویسی هستند که بر روی جنسهای مختلفی از جمله امدیاف، چوب یا نئوپان کشیده میشوند و آن را زیبا میکنند.
در اکثر مواقع روکشهای پیویسی بر روی امدیاف کشیده میشوند. مواد خام کابینتهای ممبران در بیشتر مواقع امدیاف است.
شیوه اجرای این نوع کابینت به این صورت است که روی امدیاف خام یا امدیافی که با دستگاه سیانسی ابزار شده است، چسب زده میشود و به کمک فنّاوری مخصوصی روکش ممبران روی آن وکیوم میشود.
معمولاً به دلیل قیمت بالا، فقط سمت بیرونی ام دی اف روکش ممبران میشود و طرف دیگر با پیویسی سفید پوشش داده میشود.
عموماً کابینت ممبران را با کابینت کلاسیک اشتباه میگیرند اما درواقع کابینت ممبران هم بهصورت کلاسیک و هم بهصورت مدرن اجرا میشود؛ اگر بر روی امدیاف طرحهای کلاسیک کار شود و بعد روکش ممبران شود طبیعتاً به آن کابینت کلاسیک میگویند و اگر بهصورت ساده روکش شود میتوان در کار مدرن نیز از آن استفاده کرد.
کابینتهای ممبران دارای مدلهای متنوعی در دو نوع طرح روکش هستند؛ نوع اول مناسب طرحهای کلاسیک و طرحهای مدرن است و نوع دوم دارای روکشهای ضخیم و براقی هستند که برای کابینتهای ممبران مدرن استفاده میشود.
با توجه به طرح و رنگ میتوان از روکشهای نوع اول در طرحهای مختلف مدرن و کلاسیک کابینت ممبران استفاده کرد و روکش نوع دوم که ضخیم و براق است فقط در طرحهای مدرن قابلاستفاده خواهد بود.
تنوع طرح در کابینت ممبران نسبت به بقیه دیگر کابینتها بیشتر است پس تنوع بیشتری در دکور آشپزخانه و زیبایی خانه خواهد داشت.
مزایای کابینت ممبران در طراحی آشپزخانه و خانه بسیار زیاد است در ادامه به معرفی آنها میپردازیم با سازه نو همراه باشید.
از مهمترین مزیتهای کابینت ممبران تنوع و طرحپذیری بالای آن است.
مزیت دیگر کابینتهای ممبران قیمت متناسب آن است. به نسبت کابینتهای کلاسیک ساخته شده با چوب دارای ممبران قیمت پایینتری دارد و همچنین قابلیت طرح پذیری خوبی، حتی ازلحاظ ریزهکاری و طراحی دارد پس میتواند قویتر از کابینتهای طرح کلاسیک اجرا شود. مقاومت کابینت ممبران در برابر رطوبت و آب از دیگر کابینتها بیشتر است.
کابینتهای ممبران معایب روکشهای امدیاف معمولی که بهصورت ملامینه و از نوع وینیل هستند را ندارند.
روکشهای پیویسی برخلاف روکشهای ملامینه بخار نمیشوند و هوای خانه را نیز آلوده نمیکنند. روکشهای ملامینه بهمرور زمان مشکلات تنفسی خفیفی برای کودکان و سالمندان ایجاد خواهند کرد اما روکشهای ممبران این نوع زیانها را ندارند.
همچنین بخوانید: بازسازی ساختمان قیمت و مزایا
امدیافهای معمولی برای محیطزیست زیانآور هستند و بهواسطه ماده وینیل آلودگی ایجاد میکنند اما روکشهای پیویسی ممبران چنین مشکلی را ندارند و این از مهمترین مزایای استفاده از کابینتهای ممبران و روکش پیویسی است.
کابینتهای ممبران نسبت به کابینتهای چوبی نگهداری آسانتری دارند. کابینتهای چوبی باید هرچند وقت رنگ یا روغن شوند تا تازگی خود را از دست ندهند اما کابینتهای ممبران با یک پاک کردن ساده، تازگی خود نشان میدهند. در ضمن به خاطر جنس روکش پیویسی لکهها بهراحتی از روی آن پاک زدوده خواهند شد.
یکی از اشکالات کابینت وکیوم این است که کیفیت نهایی این نوع کابینت و کار نهایی و مهمتر از آن «ماندگاری» کابینت، بسیار بستگی به مجری آن (کابینت ساز) دارد.
کابینتهای ممبران که از ام دی اف MDF خام ساخته شدهاند، بهوسیله یکلایه پیویسی (PVC) که رنگ روکش ها مشخص و محدوده با حرارت، چسب و فشار ناشی از خلأ (وکیوم) پوشش داده میشوند.
مشکلی که اینجا وجود دارد این است که وقتی کندهکاریها و طرحهای برجسته یا فرورفتهی کابینت خیلی ظریف باشند، پوشش دادن لایهی PVC خوب صورت نمیگیرد.
البته راهحلی برای این مشکل وجود دارد که طرحهای منبتکاری یا کندهکاریشده (CNC سی ان سی شده) کار را نسبتاً درشت در نظر میگیرند و از ظرافت بیش از حد طرحهای برجسته و فرورفته پرهیز میکنند.
مشکل دیگر روکشهای پیویسی در کابینتهای ممبران این است که در برابر صدمات ناشی از برخورد اجسام تیز آسیبپذیر هستند. پس باید مراقب اجسام تیز بود.
پوشش پیویسی PVC روی کابینت ممبران در برابر نور آفتاب بهمرور زمان تغییر رنگ میدهد. و هم چسب بهکار رفته در آن کمکم ضعیف میشود. کیفیت چسب در کابینت ممبران خیلی مهم و حیاتی است.
استفاده از چسبهای نامطمئن در کابینتهای ممبران میتواند باعث ول شدن روکش، باد کردن روکش و در کل خراب شدن کل کار شود؛ پس خیلی مراقب انتخاب چسب باشید.
به دلیل تنوع بالای طرحها و ظرافت شکل گرفته در آن مسئلهای ایجاد میشود که شما وقتی بعد از چند سال سال قصد تعمیر داشته باشید این کار سختی خواهد بود چرا که دقیقاً همان طرح و رنگ که را باید در بازار پیدا کنید.
باتوجه به مزایا و معایبی که مطرح شد حتما به این نتیجه رسیدهاید که اجرای طرح خود را باید یک شرکت قوی و با تجربه بسپارید. با ما تماس بگیرید.
قیمت کابینت ممبران تقریباً شبیه به کابینتهای دیگر محاسبه میشود که بهصورت کامل آن را شرح میدهیم. فرض کنید قیمت کابینت ممبران متری 2 میلیون تومان محاسبه شود این یک متر شامل یک متر کابینت زمینی و یک متر کابینت دیواری با استاندارد خاصی است که بیان میشود.
باید در نظر داشت که اگر در مکانی فقط کابینت زمینی نصب شود 60 درصد قیمت کابینت ممبران محاسبه میشود و کابینت هوایی 40 درصد قیمت است.
استاندارد کابینت زمینی شامل کابینت با ارتفاع 72 سانتیمتر با عمق 55 و صفحه شرکتی 32 میل و پایه(پاخور) 14 سانتیمتر است که مجموعاً دارای 90 سانتیمتر ارتفاع است.
کابینت هوایی نیز دارای بر اساس ارتفاع 70 سانتیمتر و عمق 30 سانتیمتر محاسبه میشود. باید در نظر داشت که یک متر قیمت کابینت ممبران شامل یک متر کابینت زمینی و یک متر کابینت هوایی بهاضافه یک متر صفحه شرکتی و یک متر تاج و پاخور و زیر چراغی و کلیه یراقآلات یک متر کابینت است.
معمولاً جزیره و اپن 1.5 برابر قیمت کابینت زمینی محاسبه میشود که برابر با 90 درصد قیمت کال است.
باید به خاطر داشت که در متراژ زمینی جای ماشین لباسشویی، ظرفشویی و یخچال از آن کسر شده و فقط پول صفحه محاسبه میشود.
همچنین باکس یخچال بهصورت جداگانه محاسبه میشود. در نظر داشته باشید که برای محاسبه قیمت کمدهای یکسره با عمق استاندارد، ارتفاع کمد با واحد سانتیمتر را بر 72 تقسیم کرده و در طول کمد ضرب میکنیم حال عدد بهدستآمده را در 60 قیمت یک متر کابینت ضرب کرده و مبلغان را محاسبه میکنیم.
معمولاً هزینه نصب و حملونقل بهصورت جداگانه و طبق عرف خاصی به مبلغ نهایی اضافه میشود. قیمت کابینت ممبران با توجه به نوسانات بازار متفاوت است اما حدوداً بین 1500000 تا 2500000 با توجه شرکت تولیدکننده روکش و نحوه وکیوم آن قیمت دارد. البته در برخی از موارد قیمت کابینت ممبران بسیار بیشتر از قیمت بیان شده میشود.
یکی از مهمترین بخشهای کابینت ممبران، یراقآلات آن است که باید در خرید و قیمت کابینت ممبران بسیار به آن دقت شود و از مجری کار در مورد نوع جنس و برند یراقآلات استفاده شده در کابینت اطلاعت کسب کنید، همچنین در مورد جنس و نوع صفحه شرکتی که استفاده میشود نیز حتما سوال کنید.
در برخی موارد برخی از مجریان این کار برای کم کردن قیمت اولیه از ابزارهای کاری پاخور، تاج و زیر چراغی میکاهند و باعث سهولت در تولید میشوند. توجه کنید در زمان خرید به میزان ریزهکاری در کابینت ممبران دقت و قیمت را بر اساس این موارد مشخص کنید. حتماً از نوع روکش و چسب و نحوه گارانتی محصولات کسب اطلاع کنید.
از جایی که کابینت خود را تهیه کردهاید نقشه نهایی را قبل از عقد قرارداد بررسی کنید و یک نسخه از آن را تحویل گیرید تا پس از پایان کار نقشه و طرحهای نشان دادهشده و نصبشده را مقایسه کنید.
در خرید کابینت ممبران توجه کنید که دستگیرهها باید از سمت مجری تهیه شود و جنس آنها سرامیک یا طرح برنز باشد تا زیبایی کابینتتان را بیشتر کند.
کابینتهای ممبران از زیبایی خاصی برخوردار هستند. تنوع انتخاب طرح و رنگ برای مشتری بالاست زیرا میتوان انواع طرحها را در آن بکار برد و روکشهای مختلفی وجود دارد که انتخاب رنگ را نیز برای مشتری آسان میسازد.
نسبت به کابینتهای چوبی کلاسیک قیمت کابینت ممبران پایینتر است و زیبایی بیشتری نیز نسبت به کابینتهای ام دی اف معمولی و فلزی دارد که باعث شده استقبال بیشتری از آن صورت گیرد و دکور آشپزخانه را زیباتر کند. البته کابینت ممبران دارای معایبی نیز بود اما این معایب چندان مانع از محبوبیت آن نمیشوند و طرفداران خاص خود را دارد البته همراه با راهحلهایی برای رفع معایب آن.
در خرید کابینت ممبران حتماً به نوع و جنس روکش و چسب بهکاررفته باید توجه کنید و گارانتی محصول نهایی را از مجری کار بخواهید و توجه داشته باشید که از حدود قیمت کابینت ممبران مطلع باشید.
با سازه نو تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.
فقط کافیست بدانیم چه چیزی نیاز دارید تا در اندک زمانی از مشاوره متخصصان برتر حوزه دکوراسیون و بازسازی استفاه نمایید
یک پاسخ