انواع طراحی آشپزخانه

انواع طراحی آشپزخانه

طراحی آشپزخانه تک دیواره یا خطی

آسان‌ترین شکل سازمان‌دهی آشپزخانه، چیدن یک ردیف از تجهیزات پیشخوان است یعنی طراحی داخلی آشپزخانه که در برابر یک دیوار قرار می‌گیرند. این طرح مناسب اتاق‌های باریک و طولانی با جداره‌ای از یک استودیو است که در آن آشپزخانه می‌تواند جدا باشد و در مرکز توجه فضایی قرار گیرد. برای کارایی بهتر، بلان باید شامل فضای پیشخوان در هر دو سوی تجهیزات باشد اما یخچال تنها در یک‌سو به سطح پیشخوان نیاز دارد و می‌تواند در انتهای دیوار آشپزخانه نیز قرار بگیرد. توجه داشته باشید که نوع یخچال بر اساس جهت بازشو در رو به پیشخوان مجاور خریداری شود.

طراحی آشپزخانه

در این مقاله سعی داریم انواع چیدمان و طراحی آشپزخانه را برای شما مشخص کنیم و بدانیم که هر کدام از این طراحی‌های مناسب چه خانه و نیازهایی است. پس با سازه نو همراه باشید و آشپزخانه خود را زیباتر کنید.

در طراحی داخلی آشپزخانه انواع مختلفی از فضاها در کاربری‌های خانگی، اداری و تجاری وجود دارد که به طراحی و راهکارهای ویژه‌ای نیاز دارد. طراحان داخلی باید به مسائل طراحی و راه‌حل‌هایی که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود، اشراف داشته باشند. بهترین فرم برای یک اتاق، به نوع اقامت در آن و الگوهای حرکتی فضا بستگی دارد. طراحی داخلی زمانی مناسب است که برای برقراری تعادل میان عوامل؛ آسایش محیطی، هماهنگی عناصر دیداری و ملاحظات عملکردی اجرا شود.

طراحی آشپزخانه‌

 طراحی آشپزخانه یکی از دشوارترین بخش‌های طراحی خانه است زیرا تجهیزات، وسایل، سطوح عملکردی و فضاهای انبار، برای دستیابی به ایجاد یک انسجام دیداری و کاربری صحیح باید به‌دقت سازمان‌دهی شده باشند. برای اطمینان از راحتی عملکرد آشپزخانه برای بیش از یک نفر، باید طیف گسترده‌ای از برنامه‌های کاری و حرکتی را درهم‌آمیخته کنیم.

سه اصل در طراحی آشپزخانه، مکان‌یابی سه وسیله؛ یخچال، لگن ظرف‌شویی و اجاق است. این عناصر، به ترتیب، حوزه آماده‌سازی، حوزه شست‌وشو و حوزه پخت‌وپز را تعریف و درمجموع سه رأس مثلث کار آشپزخانه را تعیین می‌کنند.

طراحان داخلی حرفه‌ای علاوه بر تهیه نقشه‌ای بر اساس این مثلث کاری، با امنیت و کارایی بالا، شرایط نگهداری از وسایل بی‌شمار شامل ظروف و دیگر لوازم آشپزخانه‌های امروزی را نیز در نظر می‌گیرند. مجموع طول بهینه برای مثلث کار بین ۶۷۰۰-۳۶۰۰ میلی‌متر است.

<<برای ایده گرفتن  و ایجاد تنوع در خانه بر روی لینک مقاله طراحی دکوراسیون داخلی  کلیک کنید>>

طراحی آشپزخانه راهرویی

 طراحی و چیدمان آشپزخانه راهرویی

طراحی آشپزخانه راهرویی دارای دو ردیف پیشخوان در راستای همدیگر است.

لگن ظرف‌شویی، ماشین ظرف‌شویی و اجاق (جایگاه شست‌وشو و پخت‌وپز) باید در یک جداره و یخچال نیز (جایگاه آماده‌سازی) در جداره دیگر آشپزخانه قرار گیرد. برای استفاده بیش از یک نفر، پیشخوان‌ها باید حداقل ۱۲۰۰ میلی‌متر از یکدیگر فاصله داشته باشند اما اگر آشپزخانه تنها برای یک نفر طراحی‌ شده باشد، فاصله میان پیشخوان‌ها می‌تواند تا ۹۰۰ میلی‌متر نیز کاهش یابد.

نکته: در صورت وجود فضاهایی با دسترسی از آشپزخانه، طراحی داخلی آشپزخانه این میزان توصیه نمی‌شود.

 

طراحی آشپزخانه L شکل یا U شکل

طراحی و چیدمان آشپزخانه L شکل یا U شکل

در این طراحی چیدمان‌، پیشخوان و وسایل بر روی دو یا سه دیوار آشپزخانه سازمان‌دهی می‌شوند و در هر دودسته فضاهای بزرگ و کوچکی به کار می‌رود اما باید دقت داشته باشید که در اتاق‌های بزرگ‌تر، طراحی داخلی آشپزخانه مثلث، کار در محدوده طول بهینه ۶۷۰۰-۳۶۰۰ میلی‌متر باقی خواهد ماند. غالباً در چنین چیدمان‌هایی، یک بازوی  پیشخوانی را شکل می‌دهد که برای صرف وعده‌های غذایی خانوادگی به کار می‌رود و بهتر است پیشخوان سرو غذا با افزایش ارتفاع، از حوزه‌های کاری آشپزخانه جدا شده باشد.

طراحی آشپزخانه جزیره‌ای

طراحی آشپزخانه جزیره‌ای

یک میز کار مرکزی، فضایی مناسب و کامل برای انجام فعالیت‌های مختلف ایجاد می‌کند که بسته به خواست آشپز، این چیدمان جزیره‌ای می‌تواند به حوزه اماده‌سازی پخت‌وپز وعده‌های غذایی اختصاص یابد. طراحی داخلی آشپزخانه در میان طرح‌بندی‌های بالای این چیدمان می‌تواند موجب تقویت روابط اجتماعی خانواده در آشپزخانه شود که بهتر است در مکان‌های بزرگ با وسعت مناسب میان پیشخوان‌ها و جزیره به کار گرفته شود.

شما برای انتخاب هرکدام از این طرح‌ها باید نیازهای خودتان و فضای خانه‌تان را درنظر بگیرید و متناسب با آن انتخاب خودتان را انجام دهید.

همچنین می‌توانید با مشاوران ما تماس بگیرید و طراحی و اجرا را به ما سازه نو بسپارید.

 

آخرین مقالات

شبکه های اجتماعی سازه نو

طراحی دکوراسیون و کابینت

بازسازی و نوسازی
مسکونی و اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Rate this post